Nieuws

Eerlijk over laserontharing

laserontharing in ochten

Storende beharing komt vaak voor, zowel in het gezicht als op het lichaam. Naast dat het cosmetisch storend is, wordt er voor laserontharing gekozen vanwege tijdswinst. Ook het voorkomen van ingegroeide haren, stoppels of irritatie door andere ontharingsmethoden zijn veelgehoorde redenen.

Hoe werkt laserontharing?

Laserontharing werkt op volgens het principe van selectieve fotothermolyse. Anders gezegd: door het verhitten van het pigment in het haar door middel van geconcentreerd licht worden de haren en daarmee de haarfollikels (haarzakjes) vernietigd. Er kan geen nieuwe haar meer gevormd worden. Haar met weinig pigment (blond, grijs of rood haar) kan niet effectief worden behandeld met lasertherapie, elektrische epilatie is hierbij wel inzetbaar. Bij twijfel kan de huidtherapeut geraadpleegd worden voor inspectie. Eventueel kan er een aantal proefpulsen gegeven worden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een haar groeit in verschillende fasen, bij de haren die zich in de groeifase bevinden op het moment van behandelen is de behandeling het meest effectief. Het aantal benodigde behandelingen voor een permanent resultaat verschilt per persoon maar na gemiddeld zes tot acht behandelingen zijn alle haren in de groeifase geweest en dus effectief behandeld. Behandelingen vinden eens per vier tot zes weken plaats. Er mag een haarreductie van maximaal 80-90% worden verwacht.

Waar moet ik rekening mee houden?

  • Al vanaf vier weken voor de eerste behandeling dienen de haren in het behandelgebied niet te worden geëpileerd (dit geldt voor alle methoden waarbij de haar in het geheel wordt verwijderd zoals harsen, waxen of de touwtjesmethode). De behandeling is dan niet effectief. Knippen of scheren mag wel.
  • De zongebruinde huid kan niet behandeld worden, de huid bevat dan teveel pigment. Van vier weken voor tot vier weken na de behandeling dient de huid beschermd te worden met een zonnebrandcrème met SPF30 of hoger.
  • Het wordt afgeraden om etherische oliën te gebruiken vanaf twee weken voor de behandelingNa de behandeling kan de huid rood en licht gezwollen zijn. Dit effect verdwijnt binnen 24 uur vanzelf. De huid kan gekoeld worden met een coldpack of aloë vera-gel.
  • Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar, na ongeveer twee weken vallen de haren vanzelf uit.

Tarieven & vergoeding

Tarieven zijn per behandeling en ter indicatie, tijdens het vrijblijvende intakegesprek wordt de definitieve prijs bepaald. Vergoedingen verschillen sterk per zorgverzekeraar, behandeling in het gelaat wordt vaak vergoed uit het aanvullend pakket. Een verwijzing van uw huisarts is kan nodig zijn. Raadpleeg uw polisvoorwaarden voor exacte vergoeding.

Interesse? Maak een afspraak via 0344-667749 of info@phgz.nl.

Heeft u vragen?

Een intake is altijd vrijblijvend. Maak snel een afspraak.
Afspraak maken