Aanmeten therapeutisch elastische steunkousen

Vakkundige meting van uw elastische kousen

U heeft te horen gekregen dat u therapeutisch elastische (steun)kousen moet gaan dragen. De redenen hiervoor lopen uiteen, het kan te maken hebben met vochtophoping (oedeem) in de benen, lymfoedeem in de arm na een borstkankeroperatie, spataderen (varices) of bij voorbeeld preventief bij zwangerschap. Bij Huidtherapie Gelderland Zuid kunt u terecht voor het vakkundig aanmeten van arm- en beenkousen en andere compressiematerialen zoals compressiebeha’s of nachtvoorzieningen bij lymfoedeem en aantrekhulpmiddelen.

Wat neem ik mee naar de afspraak?

Waarschijnlijk heeft u van uw huisarts of specialist een verwijzing ontvangen voor elastische kousen. Om uw elastische kousen vlot te kunnen bestellen is het erg belangrijk dat er een juiste indicatie op staat, alleen ‘oedeem’ is niet voldoende. Ofwel, de oorzaak van het probleem moet vermeld worden. Deze correcte verwijzing neemt u mee naar de afspraak, evenals een geldig identiteitsbewijs. Als u niet weet welke medicijnen u gebruikt is een medicijnlijst handig.

Hoe ziet een afspraak voor het aanmeten van steunkousen eruit?

Eerst worden er door de huidtherapeut een aantal vragen gesteld over uw medische geschiedenis. Daarna worden met een meetlint de maten opgenomen. Er wordt met u besproken wat de opties zijn qua kleur en details, en of het confectie- of maatwerkkousen worden. Er wordt ook besproken of er een (extra) aantrekhulpmiddel nodig is. De elastische kousen worden besteld, u krijgt bij een volgende afspraak (meestal binnen 1 tot 3 weken) bericht dat de elastische kousen zijn geleverd en opgehaald kunnen worden. Tijdens deze afspraak worden de elastische kousen gepast en krijgt u informatie over het dragen en verzorgen van de elastische kousen.

Tarief

Vanaf €42.50*

* Dit betreft het aanmeettarief wanneer de verstrekking NIET via de zorgverzekeraar verloopt. De steunkousen zijn hierbij niet inbegrepen.

Locatie

Ochten

Een afspraak is binnen een week mogelijk

Behandeling op afspraak

Maak een afspraak

Klik hier om uw afspraak in te plannen of neem contact op via 0344-667749 of info@phgz.nl

Geen verwijzing nodig*

Direct toegankelijk

* U kunt zonder verwijzing een afspraak maken. Echter, voor vergoeding is een verwijzing nodig.

Huidtherapeut

Maria van de Kuil

Huid- en oedeemtherapeut, dermatografist

Lees meer

Heeft u vragen?

Een intake is altijd vrijblijvend. Maak snel een afspraak.
Afspraak maken