Microneedling

Een stevigere, egalere en meer elastische huid door microneedling

Medical needling, microneedling of collageen inductie therapie is een behandeling waarbij de huidstructuur wordt verbeterd. De productie van collageen en elastine, verantwoordelijk voor de stevigheid en de elasticiteit van de huid, wordt hierdoor gestimuleerd. Collageen en elastine bevinden zich in de leder- en onderhuid. Kleine vibrerende naaldjes zorgen voor minuscule kanaaltjes in de huid, waardoor de aanmaak van collageen en elastine in de huid bevorderd wordt. De gebruikte tussenstof komt zo op de juiste plaats in de huid terecht voor een optimale werking.

Wanneer kiezen voor microneedling?

Microneedling kan worden ingezet bij indicaties waarbij de structuur van de huid moet worden verbeterd, zoals bij (brandwond)littekens, acnelittekens, rosacea, pigmentatieproblemen of een grove huidstructuur / grove poriën. Microneedling kan ook worden ingezet bij vale teint, fijne lijntjes, een zonbeschadigde huid of striae (met name wanneer er nog sprake is van een kleurverschil).

Er zijn meerdere behandelingen nodig, vaak in kuurverband en met een interval van 2 tot 8 weken, afhankelijk van de reden van behandeling. Binnen 2 tot 4 weken ziet u enig resultaat van de behandeling, 3 tot zelfs 9 maanden na de laatste behandeling is het uiteindelijke resultaat te beoordelen.

Wat wordt er van mij verwacht voorafgaand aan de behandeling?

Het gebruik van een huidproduct met actieve ingredienten zoals vitamine A, vitamine C en/of hyaluronzuur wordt, afhankelijk van de indicatie, aangeraden. Vitamine A heeft een belangrijke rol bij een gezonde celdeling en de productie collageen, elastine en groeifactoren. Ook remt het de afbraak van collageen en elastine. Vitamine C is o.a. nodig voor synthese van collageen en elastine en heeft een positief effect op de wondgenezing. Hyaluronzuur zorgt o.a. voor een goede opbouw van het collageen en hydratatie van de huid. Het advies is om vier weken van tevoren te beginnen met het gebruik, u kunt hiermee doorgaan tot en met de dag voor de behandeling. Welke producten passend zijn voor uw situatie komt in het intakegesprek aan bod.

Wat kan ik verwachten tijdens de behandeling?

Kom op de dag van de behandeling met een schone huid naar de praktijk. De huid wordt gereinigd en gedesinfecteerd, waarna de behandeling wordt gestart. Er wordt een crème of gel met werkstoffen egaal aangebracht op de huid. De naaldhouder wordt eerst in cirkeltjes, dan in lijnen over de huid bewogen tot er een egale roodheid is bereikt. Verdoving is meestal niet nodig, in sommige gevallen, bij een diepere, medische behandeling, kan er een verdovende zalf (emla-crème) worden overwogen. Deze is op recept verkrijgbaar bij uw huisarts kan worden aangebracht volgens de gebruiksaanwijzing, houd dan wel rekening met een inwerktijd van 30 minuten.

Tarief

Vanaf €75 (klein litteken)

Acnelittekens (beide wangen) €100
Huidverbetering (geheel gelaat) €130

Locatie

Ochten

Een afspraak is binnen een week mogelijk

Behandeling op afspraak

Maak een afspraak

Klik hier om uw afspraak in te plannen of neem contact op via 0344-667749 of info@phgz.nl. Heeft u meer vragen? Een intakegesprek is vrijblijvend.

Geen verwijzing nodig*

Direct toegankelijk

*Deze behandeling wordt in de meeste gevallen niet vergoed, maar sommige zorgverzekeraars vergoeden de behandeling van acnelittekens. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor vragen over vergoeding.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid als prikkelend of branderig worden ervaren, en wat rood zien. Deze effecten verdwijnen meestal binnen 24 tot 48 uur, maar kan in sommige gevallen langer aanhouden. Bescherm de huid tegen UV straling, gebruik na de behandeling een zonbeschermingsproduct (SPF 30-50) tijdens het gehele behandeltraject en gedurende 6 weken na de laatste behandeling. 

Tijdens zwangerschap, zonverbranding, actieve herpesinfectie (koortslip), actieve acne, bacteriële of schimmelinfecties, extreme couperose en/of pustulaire rosacea, chemotherapie/immunosuppressiva, sclerodermie (reumatische auto-immuunziekte), collageen vaatziekten en hartafwijkingen, bloedstollingsproblemen of eerdere keloïdvorming kan er niet worden behandeld. Ook het gebruik van bepaalde medicijnen kan een probleem zijn, dit wordt overlegd in het intakegesprek.

Huidtherapeut

Maria van de Kuil

Huid- en oedeemtherapeut, dermatografist

Learn More

Heeft u vragen?

Een intake is altijd vrijblijvend. Maak snel een afspraak.
Afspraak maken