Elektrische epilatie

Definitieve behandeling van storende beharing

Elektrische epilatie is een vorm van definitieve ontharing die kan worden ingezet bij storende (over)beharing in het gelaat en op het lichaam.

Diverse technieken

Elektrische epilatie is een vorm van definitieve ontharing die kan worden ingezet bij storende (over)beharing in het gelaat en op het lichaam. Er zijn verschillende technieken in te zetten (de blend-, diathermie- of flashmethode), afhankelijk van de eigenschappen van het te verwijderen haar en de gevoeligheid van de patiënt. Deze behandeling wordt met name ingezet wanneer er weinig haren te verwijderen zijn of wanneer de haren blond, grijs of rossig zijn. Deze haren zijn ongeschikt voor laserontharing. Laserontharing is de eerste keuze voor de behandeling van storende, donkere beharing omdat elektrische epilatie een tijdrovend proces is.

Behandeling

De huidtherapeut leidt een klein, steriel naaldje langs de te verwijderen haar tot onderin de haarfollikel. Deze naald is door een handstuk verbonden met een apparaat wat een kort stroomstootje geeft, waardoor de haarfollikel dusdanig verhit raakt dat deze coaguleert, vernietigd wordt en uiteindelijk door het lichaam wordt afgebroken. Er is in dit geval dus sprake van definitieve ontharing. Wel moet er rekening gehouden worden met het feit dat er in de toekomst, bijvoorbeeld onder invloed van hormonen, nieuwe haren kunnen ontstaan.

Het aantal behandelingen hangt af van de oorzaak van de beharing, de intensiteit en de behandelfrequentie. Daarnaast groeien haren niet allemaal tegelijkertijd in dezelfde ‘haarfase’. Elke haar maakt een groeifase, een rustfase en een uitvalsfase door. Op het moment dat de haar in de groeifase is, is de behandeling het meest effectief. Alle haren in het behandelgebied moeten in de groeifase behandeld worden. Dit kan, afhankelijk van de eerder genoemde factoren, lang duren. Sommigen vinden het prettig om ook hierna met regelmaat behandeld te worden. Het is verstandig om de behandelfrequentie intensief te starten, met een behandeling per twee weken. Wanneer er merkbaar minder haren groeien kan de frequentie omlaag naar eens in de vier tot zes weken.

Tarief

Vanaf €21.25 (per 15 minuten)

Deze behandeling kan worden vergoed uit het aanvullend pakket.

Locatie

Ochten

Een afspraak is binnen een week mogelijk

Behandeling op afspraak

Maak een afspraak

Klik hier om uw afspraak in te plannen of neem contact op via 0344-667749 of info@phgz.nl

Geen verwijzing nodig*

Direct toegankelijk

*Voor vergoeding kan een verwijzing nodig zijn. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering

Waar moet ik rekening mee houden?

Wanneer u besluit om te starten met elektrische epilatie moet u rekening houden met een aantal zaken. Het is van belang dat u tijdens de gehele behandelperiode niet meer zelf epileert, harst of onthaart met de ‘touwtjesmethode’. Nadat u een haar heeft uitgetrokken, kan het meer dan een maand duren voordat er een nieuwe haar in de follikel ontstaat. Dit vertraagt het behandelproces. U mag de haren zeker scheren, knippen of ontharingscrème gebruiken, tot vijf dagen voor de volgende behandeling. Houd er rekening mee dat de huidtherapeut de haar moet kunnen vastpakken met een pincet. De behandeling is niet pijnloos maar goed te verdragen.

Na de behandeling kan de huid rood en wat gezwollen zijn, met name rond de behandelde haarfollikels. De huidtherapeut kan een verkoelende aloë vera-gel aanbrengen en de roodheid desgewenst camoufleren met Lycogel: een ademende, dekkende camouflagecrème. Na de behandeling kunnen jeuk, roodheid, lichte zwelling en korstjes ontstaan. Dit is een normale reactie. Het is belangrijk om niet aan de korstjes te krabben of peuteren, hierdoor kunnen pigmentaties en littekens ontstaan. De korstjes vallen vanzelf af. Er kan een lichte verkleuring van de huid ontstaan, dit verdwijnt in de meeste gevallen vanzelf. De behandelde huid is kwetsbaar, vermijd de eerste 48 uur na een behandeling de zon, zonnebank en sauna en gebruik tot vier weken na een behandeling een zonbescherming met minimaal factor 30.

Huidtherapeut

Maria van de Kuil

Huid- en oedeemtherapeut, dermatografist

Learn More

Heeft u vragen?

Een intake is altijd vrijblijvend. Maak snel een afspraak.
Afspraak maken