Camouflagetherapie

Camouflagetherapie

Om een huidverkleuring minder zichtbaar te maken kan camouflagetherapie ingezet worden. U huidtherapeut zoekt de meest natuurlijke tint hoog gepigmenteerde camouflagecrème uit, die u zelf leert aanbrengen.

Indicaties

Camouflagetherapie kan ingezet worden bij alle huidaandoeningen waarbij sprake is van een storend kleurverschil, denk aan pigmentvlekken, vitiligo of een wijnvlek. Ook couperose of (acne)littekens kunnen minder zichtbaar gemaakt worden met camouflage.

Behandeling

Tijdens de eerste afspraak wordt er samen een goede kleur uitgezocht. In de volgende behandeling krijgt u ‘les’ om de camouflage zo mooi en onopvallend mogelijk aan te brengen, zodat u dit kan toepassen wanneer u maar wilt. Afhankelijk van het te camoufleren kleurverschil kan er gekozen worden voor een vloeibare of meer vaste crème. Ook leert u de camouflage water- en veegvast te maken, wanneer dit nodig is.

Bij Huidtherapie Gelderland Zuid wordt gewerkt met twee camouflagemerken: Lycogel en DermaColor.

Tarieven en vergoeding

Vanuit het aanvullend pakket wordt camouflagetherapie vergoed door een aantal zorgverzekeraars. Het verschilt per verzekeraar of de gebruikte producten worden vergoed. Raadpleeg uw polisvoorwaarden voor informatie over vergoeding. Onderstaande tarief is ter indicatie en exclusief aan te schaffen producten, het uiteindelijke tarief wordt tijdens de intake bepaald.

Camouflagetherapie (30 min) €45