Elektrocauterisatie

Elektrocauterisatie

Elektrocauterisatie is een techniek waarbij het weefsel onder een lage gelijkstroom wordt verhit en afsterft. Elektrocauterisatie wordt ingezet bij het verwijderen van fibromen (steelwratjes) en kleine ouderdomswratten. Er ontstaat een klein korstje wat binnen enkele dagen afvalt. Soms zijn er meerdere behandelingen nodig.

Adviezen bij coagulatietherapie
Voor de behandeling
Bescherm het te behandelen gebied gedurende 4 weken met een zonneproduct met minimaal SPF 30. Zorg bij aanvang van de behandeling voor een schone huid zonder crèmes, make-up en dergelijke.

Tijdens de behandeling
Een behandeling duurt maximaal 30 minuten. De behandeling kan gevoelig zijn, maar wordt meestal goed verdragen.

Na de behandeling
Gedurende 48 uur niet in de zon, onder de zonnebank of in de sauna. De zon kan zorgen voor een verschuiving van pigment, waardoor er een pigmentvlek kan ontstaan. Bescherm de huid gedurende twee weken met een zonneproduct met minimaal SPF 30.Laat de huid gedurende 48 uur met rust, gebruik geen crème. Dit zorgt voor een afsluiting van de huid. De huid kan een paar dagen roodheid vertonen, en er kunnen donkere korstjes ontstaan. Dit hoort bij de behandeling en is onschuldig. Krab niet, krabben kan zorgen voor pigmentvlekjes en littekens.

Heeft u een vraag over deze behandeling? Bel of mail gerust naar de praktijk: 0344-667749 of info@phgz.nl.

Tarieven
Elektrocauterisatie 30 minuten: €37,50